SOUTĚŽ o vstupenky na festival keltské kultury LUGHNASAD - www.chrudimka.cz

SOUTĚŽ o vstupenky na festival keltské kultury LUGHNASAD - www.chrudimka.cz

Stopy Keltů je možné nalézt po celé Evropě a Česko není výjimkou. Jeden z hlavních keltských svátků se jmenuje Lughnasad neboli svátek sklizně a plodnosti. Poslední červencový víkend tedy 27. 28. 7. 2018 je možné společně s Kelty oslavit Lughnasad v Zemi Keltů. Hudba tanec jídlo dobové řemesla zábava pro děti i dospělé přednášky o historii i workshopy to všechno se vejde do dvoudenního programu který je pro návštěvníky přichystán.

Festival se uskuteční již po dvanácté a z toho podruhé za branami i před nimi archeoskanzenu Země Keltů.

Oba festivalové večery mají opravdu nabyto a celkem nás čeká devět koncertů skupin z Čech Slovenska Polska a Irska. V pátek se představí kapely Asonance Bran MalemIrish a Kelt Grass Band. Sobotní večer bude mezinárodní jelikož vstoupí polské dívky ze skupiny Laboratorium Pieśni irská kapela Sliotar slovenští Shamrock Redheads a Jolly Buskers.

Tématem letošního festivalu jsou keltské rituály. Archeologové historici Kelti a další nadšenci připravili pro diváky rekonstrukce pěti keltských rituálů které se týkají různých důležitých momentů v životě starověkých obyvatel Evropy. Vše bude doplněno přednáškami na příbuzná témata odborníky z řad archeologů historiků i vzdělaných laiků.

Na programu samozřejmě nebude chybět tradiční průvod a slavností obřad spojený s pálením obilné bohyně který se odehraje v sobotu odpoledne.

Nudit se nebudou děti babičky ani tatínkové. Sobotní den láká na život v době Keltů gladiátorské souboje keltské kmeny z různých koutů Evropy římské legie dobová řemesla jídlo práce sokolníka workshopy či irské tance.

www.lughnasad.cz

Chcete-li vyhrát vstupenky na mezinárodní festival keltské kultury LUGHNASAD do Nasavrk odpovězte nám e-mailem na soutěžní otázku a staňte se fanoušky portálu Chrudimka.cz na Facebooku.

Výherci budou kontaktováni nejpozději do 3 dnů po ukončení soutěže e-mailem.

 

Datum ukončení soutěže: 22.7.2018

Kategorie: Vstupenky & letenky


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace